Προτεινόμενα Βιβλία

Αρχική σελίδα

Μπρίτζ 

Κατανομές  Μαθήματα  Downloads  Links 

Δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα Ελληνικά βιβλία. Την εποχή που εγώ το είχα ρίξει στο διάβασμα υπήρχαν μόνο κάποια πολύ ωραία βιβλία του Κώστα Κυριακού με αυτοτελείς ιστορίες και το μοναδικό βιβλίο του Δημήτρη Γιαλιράκη "Οι Φυσικές Αγορές του Μπρίτζ" τα οποία είναι απίθανο να βρείτε σήμερα. Αργότερα κυκλοφόρησαν και άλλα, όπως η μετάφραση του Caplan που δεν ξέρω αν μπορείτε να βρείτε, και πιό πρόσφατα το βιβλίο του Γιάννη Μηλιτσόπουλου "Οι επιστημονικές αγορές του Μπριτζ" και του Βαγγέλη Μπαλτατζή "Playing Bridge with Rookie" (στα Αγγλικά παρακαλώ!) τα οποία μπορείτε να αγοράσετε από τους συγγραφείς.

Γενικά η συντριπτική πλειψηφία των βιβλίων είναι γραμμένη στα Αγγλικά οπότε είναι λογικό και όλα τα βιβλία που προτείνω να είναι στα Αγγλικά. Επειδή όμως το αντικείμενο είναι ειδικό, μέτρια γνώση της γλώσσας είναι αρκετή (εκτός ίσως από τα βιβλία του Mollo).

Ολα τα βιβλία που βλέπετε εδώ είναι κλασσικά. Εάν ρωτήσετε κάποιον από τους κορυφαίους παίκτες, θα ανακαλύψετε ότι εάν δεν τα έχει διαβάσει, τα ξέρει όλα ή σχεδόν όλα.

Εάν θέλετε κάποιο από αυτά τα βιβλία, μπορείτε να το παραγγείλετε κάνοντας κλίκ πάνω στο εξώφυλλο ή στον τίτλο* (για να κονομήσω -χοντρά- και εγώ) ή να δοκιμάσετε να το βρείτε στην ΚΑΙΣΣΑ (Καλλιδρομίου και Ιπποκράτους).

* Αξίζει να σημειωθεί ότι το Amazon.co.uk για αγορές πάνω από 25 GBP (και για αγαθά που πουλάει απ'ευθείας) δεν χρεώνει μεταφορικά για αποστολές στην Ελλάδα.

** Αν κάποια από τα βιβλία δεν είναι διαθέσιμα από το Αγγλικό site (Amazon.co.uk) μπορείτε να πάτε στην Αγγλόφωνη σελίδα που τα ψάχνει στο Αμερικάνικο (Amazon.com)


Παίξιμο των φύλλων

Αρχή

William Root   How to Play a Bridge Hand

Δεν είναι τόσο πλήρες και αναλυτικό όσο αυτό του Watson αλλά είναι πιό βατό και ευανάγνωστο (έχει και πιό ξεκούραστη γραμματοσειρά). Πολύ χρήσιμο για  αρχάριους και μέσους παίκτες.

Watson   The Play of the Hand

Το κλασσικότερο και πιο πλήρες βιβλίο πάνω στην εκτέλεση. Παρ' ότι είναι απαραίτητο στους αρχάριους και μέσους παίκτες, έχει να δώσει ακόμη και στους προχωρημένους.

Mike Lawrence  How to read your opponents' cards

Πολύ χρήσιμο για νέους και μέσους παίκτες βιβλίο. Ακόμη και εάν δεν μπορείτε να σκέφτεστε σαν τον Lawrence, ανακαλύπτετε το σημείο εκείνο που ουσιαστικά αλλάζει κανείς επίπεδο! Συν το ότι είναι γραμμένο από τον καλύτερο συγγραφέα βιβλιων Μπρίτζ.

Clyde Love  Bridge Squeezes Complete

Αυτό που λέει. Το ότι δεν περιέχει το Chimpansqueeze και διάφορα τέτοια το κάνει απλώς πιό σοβαρό και χρήσιμο.

Mike Lawrence Card Combinations

Είναι το βιβλίο που αφιερώνει τις πρώτες 42 σελίδες στον συνδυασμό Axx προς JTx. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα.

Hugh Kelsey  Killing Defence at Bridge

Το βιβλίο που ανακαλύπτει κανείς το τι σημαίνει άμυνα. Περιλαμβάνει μερικές ακραίες περιπτώσεις που (τουλάχιστον) ακονίζουν το μυαλό. Απυθύνεται σε μέσους και προχωρημένους παίκτες.

Geza Ottlik - Hugh Kelsey  Adventures in Card Play

Απίστευτο βιβλίο. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι expert ας το διαβάσει για να καταλάβει ότι είναι μακριά νυχτωμένος! Πολύ δύσκολο βιβλίο, αλλά σίγουρα αξίζει να το έχει κάποιος. Απευθύνεται σε παίκτες προχωρημένους και άνω (που είναι πολύ αργά να παρατήσουν το παιχνίδι).

Αγορά

Αρχή

Mike Lawrence Overcalls

Το βιβλίο για τις παρεμβολές.

Mike Lawrence  Balancing

Το βιβλίο πάνω στο reopening (όπως το λεμε εμείς εδώ)

Mike Lawrence  Hand Evaluation

Αυτό είναι ένα βιβλίο του Lawrence. Αυτά!

Διασκεδαστικά (παίζω και μαθαίνω)

Αρχή

Robert Darvas - Norman De V. Hart  Right Through the Pack

Το κλασικό βιβλίο για το οποίο διαβάζετε σε άλλα κλασικά βιβλία. Μιά ιστορία για κάθε φύλλο της τράπουλας. Ψηφίστηκε one of the top three bridge books of all time στο ACBL bulletin του Δεκεμβρίου '94.

Victor Mollo  Bridge in the Menagerie

Ιστορίες από το Griffins Club. Οι χαρακτήρες είναι εξαιρετικοί, το χιούμορ Εγγλέζικο και οι διανομές απίστευτες (μερικές από αυτές έχουν γίνει κλασσικές). Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και καλό είναι να αρχίσετε από αυτό.

Victor Mollo  Bridge in the Fourth Dimension

Περισσότερες ιστορίες από το Griffins Club.

Victor Mollo  Destiny at Bay

Ακόμα περισσότερες ιστορίες από το Griffins Club.

Victor Mollo  Masters and Monsters

Ακόμα πιο περισσότερες ιστορίες από το Griffins Club.